قیمت بالای گلکسی s8 در تولید
قیمت و هزینه تولید گلکسی S8 گفته است که هزینه ......
معاون فرهنگی ستاد بازسازی عتبات عالیات از راه اندازی اینترنت ......
مرکز اطلاعرسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ در اطلاعیهایی جزییات حادثهتیرانداری ......
جوان معتاد که در تجاوزبهعنف به زن همسایه مجرم شناخته ......
دیناروند ، درباره عدم ساماندهی مناسب برای توزیع شربت تریاک ......
سنگ کلیه از دیر باز مشکلات فراوانی را برای افراد ......
نحسی عدد سیزده و یا سیزده بدر از موضوعاتی است ......
اخبارگو : به گزارش سرویس بین الملل فرارو به نقل از هاآرتص، مقالات و گزارشات بسیاری در مورد جنگ احتمالی میان ایران، اسرائیل و آمریکا منتشر می شود. اما اینکه چه میزان از این گزارشات قابل اعتماد هستند و ارزش خواندن را دارند، سوال دیگری است. برای مثال نگاهی به گزارش امروز وب سایت مالی آمریکا، بیزینس اینسایدر بیاندازید. تیتر این گزارش این است «گزارشی در مورد چگونگی آماده شدن اسرائیل و آمریکا برای جنگ احتمالی علیه ایران» و نشان اختصاصی هم کنار آن مشاهده می شود. این گزارش آموزش چگونگی ننوشتن یک تحلیل در مورد چنین مسئله ای است.
نخست اینکه هیچ نکته اختصاصی در مورد این موضوع در گزارش به چشم نمی خورد، تمام آنچه در این گزارش آمده مجموعه ای از نقل قول ها و لینک هایی است که از دیگر نشریات گلچین شده و ارتباط میان آنها اغلب به بهترین شکل ایجاد شده است. دوم اینکه این گزارش هیچ نکته ای را در مورد چگونگی آماده شدن اسرائیل و آمریکا برای جنگ با ایران مطرح نکرده، حتی اگر به واقع چنین امری در جریان باشد. در عوض فهرستی از اقلام دفاعی که آمریکا اخیراً کسب کرده و احتمالاً هیچ ارتباطی با عملیات احتمالی علیه ایران ندارد و همچنین برخی نقل قول ها از مقامات اسرائیل در مورد ضرورت «آماده سازی دیگر گزینه ها» برای مقابله با برنامه هسته ای ایران در این گزارش آمده است. هیچ نکته و اطلاعات جدیدی به چشم نمی خورد.
البته جزئیات یک نکته جالب در این گزارش آورده شده است. بیزینس اینسایدر طی گزارش خود به جزئیاتی در مورد خرید جنگنده اف ۱۶ از سوی ایران اشاره می کند که اگر صحت داشت، به شدت سر و صدا می کرد.
در مورد آمریکا نیز نویسنده به معامله تسلیحاتی اخیر پنتاگون برای خرید ۳۶۱ موشک کروز توماهاک و ۱۷ هزار عمق یاب الکترونیک اشاره دارد. آمریکا از اوایل دهه ۱۹۸۰ میلادی اقدام به خرید هزاران توماهاک از شرکت ریتون کرده است. خرید ۳۶۱ توماهاک دیگر تنها برای به روز نگه داشتن سطح عملیاتی و آمادگی نیروی دریایی آمریکا است. در مورد عمق یاب ها نیز یک استاندارد وجود دارد که اگر از آن گذر شود، این عمق یاب ها برای مکان یابی زیردریایی دشمن استفاده می شود. اما زیردیایی های ایران که متعلق به دوره شوروی سابق هستند را نمی توان دلیلی برای این خریدهای آمریکا دانست- خطری که کشتی های آمریکا در خلیج فارس را تهدید می کند زیر آب نیست؛ بلکه قایق های کوچک و پرسرعت روی آب و موشک های ضد کشتی است.
نکته دیگری که در این گزارش قابل توجه به نظر می رسد اشاره نویسنده به لایحه تقویت همکاری امنیتی آمریکا و اسرائیل است که ماه گذشته در کنگره به تصویب رسید. این لایحه بسیار مهم است اما هدف از طراحی آن این بود که به اسرائیل اطمینان داده شود آمریکا امنیت این رژیم را به طور کامل تضمین می کند و به همین دلیل اسرائیل مجبور نیست به ایران حمله کند.
دو اشتباه کوچک اما نه چندان بی ربط دیگر: در این گزارش سفارش «چهارمین زیردریایی آلمانی» از سوی اسرائیل به عنوان یکی از نکات مربوط به آماده شدن این رژیم برای حمله به ایران آورده شده، درصورتی که اسرئیل ششمین زیردریایی خود را سفارش داده و انتقال چهارمین زیردریایی آن به پایان رسیده است. این نکته را به هیچ وجه نمی توان به حمله قریب الوقوع احتمالی علیه ایران ربط داد که اگر هم صورت بگیرد هوابرد خواهد بود.
بیزینس اینسایدر در ادامه گزارش خود عنوان می کند که ایرانیان با «برخی از پیشرفته ترین فناوری های نظامی که وجود دارد» آماده جنگ می شوند. هاآرتص در این بخش از گزارش انتقادی خود با ذکر اینکه قصد کوچک شمردن قدرت ایران را ندارد مدعی می شود که بخش عمده فناوری نظامی ایران مربوط به آنچه از خریدهای رژیم گذشته ایران از آمریکا در دهه ۱۹۷۰ میلادی باقی مانده، می شود. هاآرتص مدعی است که کشورهای دیگری در منطقه وجود دارند که دارای فناوری نظامی پیشرفته تری هستند و با ذکر نام اسرائیل پیش از بقیه، نام ترکیه، مصر، عربستان و برخی کشورهای حوزه خلیج فارس را مطرح می کند.
شاید پایه اصلی این فرضیه را بتوان تا حدودی درست دانست- با وجود آنکه هنوز هم به نظر می رسد آمریکا به شدت در تلاش برای جلوگیری از بروز جنگ احتمالی با ایران است، شاید بتوان گفت ایالات متحده و اسرائیل شاید در حال آماده شدن برای جنگ احتمالی با ایران باشند. اما هیچیک از جزئیاتی که در این گزارش آمده، تیتر آن را تایید نمی کنند.